VRAČILA KUPLJENIH IZDELKOV (izvleček iz Splošnih pogojev poslovanja) – 9 PLAY D.O.O.

 

Povzetek možnosti vračila:

 

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

V primeru, da s kupljenim blagom iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, nam lahko v roku 14 dni od prejema blaga na elektronski naslov info@earth-flow.net oziroma po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Earth Flow, Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana. Kupec lahko paket pošlje tudi direktno na omenjeni naslov, brez obvestila na email, v roku 14 dni od prejema blaga. V vsakem primeru mora kupec v paket obvezno priložiti tudi naslednji obrazec: ODSTOP OD POGODBE.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu neuporabljen, nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Opozarjamo, da mora biti blago za povračilo celotne kupnine, nepoškodovano in nenošeno/neuporabljeno . Potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga uporabljati v času do odstopa od pogodbe.

Ne gre namreč za nakup na preizkušnjo: nakup na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot jih ima ta pri nakupu v navadni trgovini. Potrošnik sme tako opraviti zgolj ogled in preizkus prejetega blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah (npr. pomeri oblačilo). Vsakršno »preizkušanje« in drugo rabo, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. V primeru, da je blago rabljeno, se lahko zmanjša znesek vrnjene kupnine na 75%, 50% ali 25% od originalnega zneska nakupa. Pri čemer 75% vračilo pomeni, da je blago malo rabljeno, 50% srednje rabljeno, 25% pa zelo rabljeno.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe in prejema blaga na naš naslov in pregledu le-tega.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila izkoriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec odgovarja za stvarna napake pri kupljenih artiklih. Za stvarno napako gre, kadar:

 

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bil artikel izročen kupcu.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, preko elektronskega naslova info@earth-flow.net (o čemer mu mora prodajalec poslati potrdilo o prejemu) ali ga pošlje na naslov podjetja, ki je naveden na računu.

 

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od njega zahteva, da:

 

Če obstoj napake na artiklu ni sporen, bo prodajalec najpozneje v roku osmih dni ugodil kupčevi zahtevi za odpravo napake, vračilo dela ali celotnega plačanega zneska ali zamenjavo kupljenega artikla.

Če je obstoj napake na artiklu sporen, bo prodajalec pisno odgovoril kupcu na njegovo zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu.

Pravice kupca iz naslova stvarnih napak ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Po želji vam blago zamenjamo za drugo.

 

Vračila blaga (izvleček iz splošnih pogojev) je bilo posodobljeno dne 27.12.2023.

 

Pridobite kodo za 5% popust

0