SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA – 9 PLAY D.O.O.

 

Splošni pogoji spletne trgovine Earth Flow so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.earth-flow.net,  pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, ter urejajo poslovni odnos med podjetjem 9 Play d.o.o. in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

 

Podatki podjetja:

naziv: 9 play d.o.o.

naslov: Ljubljanska cesta 79, 3000 Celje

matična številka: 9001743000

ID številka za DDV: SI65511743

spletna stran: www.earth-flow.net

telefon: 069 662 432

email: info@earth-flow.net

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetje 9 Play d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 

PONUDBA IZDELKOV IN CENE

Zaradi narave poslovanja se ponudba in cene na spletni strani podjetja 9 Play d.o.o. lahko osvežujejo in spreminjajo. Vse cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV, ker smo zavezanci za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. Ko kupec odda naročilo, na njegov elektronski naslov prejme povzetek in potrditev naročila. Takrat začne veljati kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem, ki je sklenjena samo v slovenskem jeziku.

 

NAROČILO IN CENE

Kupoprodajna pogodba med podjetjem 9 Play d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko podjetje 9 Play d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

V primeru kakšne večje nenamerne napake pri postavitvi cene, si pridružujemo pravico do spremembe cene. V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe. Ponudba in cena veljajo do razprodaje zalog, oziroma do kupčevega pisnega preklica naročila.

Slike na spletni strani so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja blaga ali njegovih lastnosti.

Pridružujemo si pravico do spremembe cen na spletni strani brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne napake.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena pri podjetju 9 Play d.o.o. in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

NAČINI PLAČILA

Podjetje 9 Play d.o.o. omogoča naslednje načine plačila:

 

KODA ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu. Aktivno kodo najdete na oglasnem sporočilu, v elektronskem sporočilu podjetja Earth Flow ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem v naprej določenem roku, sicer je neveljavna.

 

Uporaba kode za popust:

Na spletni strani www.earth-flow-net izberite artikle, ki jih želite kupit. Ko končate z dodajanjem artiklov, vnesite podatke za dostavo in izberite način plačila.

V istem koraku v polje Coupon code/promocijska koda/koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi/Apply. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, jih v polje vnesite istočasno in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

 

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Naš pogodbenI partner za za dostavo pošiljk na območju Slovenije je Pošta Slovenij, vendar si podjetje 9 Play d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Pri plačilu po predračunu ali s kartico vam vse naročene izdelke dostavimo brezplačno preko. Za naročila s plačilom po povzetju pa je strošek dostave 1,5 € ne glede na znesek naročila.

 

PAKIRANJE

Naročene izdelke največkrat zapakiramo v kartonasto škatlo. Ob večjem naročilu lahko oblikujemo tudi več paketov, ki jih skrbno zapakiramo, da se med transportom ne poškoduje.

 

IZDAJA RAČUNA

Podjetje 9 Play d.o.o. po dostavi naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun in sicer v .pdf obliki na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

 

POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani www.earth-flow.net lahko oddate povpraševanje na naslednji način:

 

IZBIRA IZDELKA

Na spletni strani izberete želeni izdelek s klikom na gumb »VEČ INFORMACIJ«, sistem pa vas samodejno preusmeri na spletno stran izdelka. Če želite izbrani izdelek kupiti, kliknite gumb »NAROČI«.

 

VNOS PODATKOV

Na strani za naročilo vnesite svoje podatke, v primeru, da želite račun na podjetje, pa tudi ime podjetja.

Pod vnesenimi podatki lahko izberete dodatne izdelke in spremenite količino že izbranih.

Če želi uporabnik spremeniti količino določenega artikla na seznamu, to stori s pomočjo s klikanjem na znak + sli – ter na ta način določi želeno količino izdelka.

Pod izdelki uporabnik izbere način plačila.

 

ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE

Na spletni strani www.earth-flow.net lahko uporabnik odstrani posamezen izdelek iz naročila tako, da klikne na kljukico v okencu pred izdelkom, da se le-ta odstrani. Po tem dejanju se bo spremenilo tudi stanje naročila, ki ga pred zaključkom lahko preverite pod razdelkom Vaše naročilo.

 

ZAKLJUČEK NAROČILA

Naročilo zaključite s potrditvijo in klikom na gumb »Oddaj naročilo«

Če ste naročilo uspešno izvedli, vas preusmeri na zahvalno stran za oddano naročilo.

 

POSTOPEK O OBVEŠČANJU O NAKUPU

Po oddaji vašega naročila, boste na elektronski naslov prejeli obvestilo, da je naročilo sprejeto. V primeru izbire plačila po predračunu boste prejeli tudi podatke za nakazilo.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe.

 

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

V primeru, da s kupljenim blagom iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, nam lahko v roku 14 dni od prejema blaga na elektronski naslov info@earth-flow.net oziroma po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko blago tudi po

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Earth Flow, Podsvetija 22, 1351 Brezovica pri Ljubljani. Kupec lahko paket pošlje tudi direktno na omenjeni naslov, brez obvestila na email, v roku 14 dni od prejema blaga. V vsakem primeru mora kupec v paket obvezno priložiti tudi naslednji obrazec: ODSTOP OD POGODBE.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu neuporabljen, nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Opozarjamo, da mora biti blago za povračilo celotne kupnine, nepoškodovano in nenošeno/neuporabljeno . Potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga uporabljati v času do odstopa od pogodbe.

Ne gre namreč za nakup na preizkušnjo: nakup na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot jih ima ta pri nakupu v navadni trgovini. Potrošnik sme tako opraviti zgolj ogled in preizkus prejetega blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah (npr. pomeri oblačilo). Vsakršno »preizkušanje« in drugo rabo, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. V primeru, da je blago rabljeno, se lahko zmanjša znesek vrnjene kupnine na 75%, 50% ali 25% od originalnega zneska nakupa. Pri čemer 75% vračilo pomeni, da je blago malo rabljeno, 50% srednje rabljeno, 25% pa zelo rabljeno.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila izkoriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec odgovarja za stvarna napake pri kupljenih artiklih. Za stvarno napako gre, kadar:

 

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bil artikel izročen kupcu.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, preko elektronskega naslova info@earth-flow.net (o čemer mu mora prodajalec poslati potrdilo o prejemu) ali ga pošlje na naslov podjetja, ki je naveden na računu.

 

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od njega zahteva, da:

 

Če obstoj napake na artiklu ni sporen, bo prodajalec najpozneje v roku osmih dni ugodil kupčevi zahtevi za odpravo napake, vračilo dela ali celotnega plačanega zneska ali zamenjavo kupljenega artikla.

Če je obstoj napake na artiklu sporen, bo prodajalec pisno odgovoril kupcu na njegovo zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu.

Pravice kupca iz naslova stvarnih napak ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Po želji vam blago zamenjamo za drugo.

 

VAREN NAKUP IN VARNOST

Nakup v spletni trgovini www.earth-flow.net je varen, saj nam je vaše zadovoljstvo na prvem mestu.

Podjetje Earth Flow d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Podjetje v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Spletna stran www.earth-flow.net spoštuje zasebnost svojih uporabnikov. Sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (zvpot-upb2 in GDPR), na podlagi priporočil gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Varovanje osebnih podatkov. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Podjetje Earth Flow d.o.o. se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način, ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

Podjetje za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, naslov. Vse navedene podatke podjetje Earth Flow d.o.o. uporabi le za izpolnitev naročila in potrebno komunikacijo z uporabnikom. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Za varovanje osebnih podatkov, je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Bolj obširno razlago o varstvu osebnih podatkih, pa si lahko preberete TUKAJ.

 

KOMUNIKACIJA

Podjetje Earth Flow d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo podjetje Earth Flow d.o.o. izrecno spoštovalo.

Podjetje Earth Flow d.o.o. se obvezuje, da elektronskega naslova vpisanih uporabnikov ne bo na noben način zlorabil.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna stran podjetja Earth Flow d.o.o. in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Podjetje Earth Flow d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da podjetje Earth Flow d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje Earth Flow d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu prodajalec ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani ter za njeno delovanje in dostopnost. Vse informacije na spletni strani se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako prodajalec ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti spletne strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja Spletne strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, prodajalec ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

 

ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem in kopije računov se arhivirajo v podjetju Earth Flow d.o.o., Ameriška ulica 3, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Earth Flow d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje Earth Flow d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@earth-flow.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje Earth Flow d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Podjetje Earth Flow d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Podjetje Earth Flow d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi podjetje Earth Flow d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Earth Flow d.o.o. kot ponudnik prodaje blaga na daljavo na območju RS objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Splošni pogoji so bili posodobljeni dne 1.12.2023.

 

Pridobite kodo za
5% popust